Nizozemský sedlák Jaap Korteweg prošel vývojem, který se může leckomu zdát neuvěřitelný. Řezník vegetariánem? Kortewegův postoj k masu se změnil, když musel poslat desítky nemocných zvířat na jatka.
Párky, které chutnají jako párky, ale po mase v nich není ani stopy.
Zakladatel konceptu Vegetariánského řeznictví, dnes sedmapadesátiletý Jaap Korteweg, původně pokračoval v rodinné tradici stejně jako devět generací jeho předků a provozoval biofarmu. V roce 1998 musel zabít desítky prasat nakažených prasečím morem, a to včetně mláďat. Bylo mu jich tehdy tak líto, že se rozhodl stát se vegetariánem.
Chuť masa mu však chyběla. Proto začal postupem času vyhledávat jeho náhražky a později je i sám vymýšlet.
Vegetarischer Metzger najdete v Haagu a pobočku má i v Berlíně.
Více:
https://www.forbes.cz/kdyz-se-z-reznika-stane-vegetarian-pribeh-dodavatele-nemasa-do-burger-kingu/