Klimatická krize je nejzávažnějším tématem dneška, neboť zásadním způsobem ovlivňuje lidskou společnost a její schopnost přežít na Zemi. Klima je tématem všech a pro všechny!

    Roste společenská i mediální pozornost, která je tématu věnována i přesto značná část společnosti o té to krizi neví, nebo ji podceňuje.

    Aby se téma klimatických změn rozšířilo v naší společnosti a vznikl vetší zájem jej řešit, uspořádejme společně Týden pro klima! Skrze nejrůznější akce a události vytvoříme širokou paletu příležitostí, jak vnést téma do veřejného prostoru, médií, domácností a vytvoříme tak příležitosti pro širokou veřejnost se s tématem konfrontovat a seznámit.

    Pokud se má téma dostat hlouběji do společnosti, je potřeba, aby se s ním lidé setkávali na různých akcích a místech pomocí:
    debatních kroužků, přednášek, neformálního vzdělávání, hudby, divadla, umění, sportovních aktivit, pikniků, sázení, úklidu, veřejných akcí, demonstrací, nenásilných přímých akcí, happeningů, performancí, atd.

    To je jen pár příkladů, fantazii se meze nekladou. Máte svůj vlastní nápad a chuť akci uspořádat? Přidejte se se svou akcí pro klima!

    Můžete to udělat zde:
    https://www.tydenproklima.cz/pridat-akci

    Soupis všech akcí po republice přibývá například tady:
    https://www.facebook.com/pg/tydenproklima/events/?ref=page_internal

    Více informací: www.tydenproklima.cz

    Autor