Pražská muzejní noc 2019 se koná v sobotu 8. června 2019 od 19:00 do 01:00 hodin. Vstup a doprava ZDARMA!

    Šestnáctá noc v pražských muzeích!

    Jako každý rok druhá červnová sobota patří muzeím a galeriím. S příchodem sobotního večera otevře letos své dveře návštěvníkům 45 muzeí, galerií a dalších kulturních institucí v 70 objektech společně s Pražským Quadriennalem. Nebude chybět bohatý doprovodný program a jedinečná atmosféra.

    Noc je krátká, vyberte si předem, kam se půjdete podívat, na https://www.prazskamuzejninoc.cz v sekci Program nebo Muzea.

    DOPRAVU mezi jednotlivými objekty
    opět zajišťuje Dopravní podnik hlavního města Prahy prostřednictvím 10 speciálních muzejních autobusových linek,9 autobusových a 1 tramvajovou. Autobusy budou zajištěny nízkopodlažními vozy a tramvajová linka historickými. Přeprava těmito vozy pro návštěvníky bude ZDARMA. Všechny linky budou v provozu v den akce od 18.30. Poslední spoje vyjedou z centrálního přestupního bodu na Staroměstské přibližně v 01.00 hodin.
    Více informací o dopravě najdete v sekci MAPA A DOPRAVA.
    https://www.prazskamuzejninoc.cz

    Vstup do všech objektů je zdarma , s výjimkou NKP Vyšehrad, kde se platí symbolické vstupné 1 Kč.

    INFORMAČNÍ STANY
    budou pro návštěvníky akce připraveny na tradičních místech. V pátek 8. června od 12. do 19. hodiny před Historickou budovou Národního muzea. V den konání akce, v sobotu 9. června, od 10 do 24 hodin na témže místě a na nám. Jana Palacha. Pracovníci informačních stanů ochotně poradí s výběrem muzeí, doprovodného programu a dopravou k objektům. K dispozici budou také mapy dopravy s přehledem zapojených muzeí.

    Autor