Ve dnech 29. dubna až 5. května se po celé Evropě uskuteční celá řada akcí na téma „Demokracie a já“.

    Cílem těchto akcí je prozkoumat, jak mohou mladí lidé ovlivňovat rozhodování ve společnosti a zapojit se do jejího chodu.

    Přijďte i vy! Diskutovat a také samozřejmě týden mládeže i pořádně oslavit!

    Začal Evropský týden mládeže 2019 Proč právě téma „Demokracie a já“? Protože chceme zdůraznit, že i vy můžete ovlivňovat rozhodování ve společnosti, které má dopad na váš život! Volby do Evropského parlamentu, které proběhnou ve dnech 23.–26. května, se rychle blíží. Přijďte letos k volebním urnám i vy!

    Pro zdravý rozvoj demokracie jsou však důležité nejen volby jako takové, ale rovněž to, co se ve společnosti děje před a po nich: k řešení důležitých otázek, jako je změna klimatu nebo nezaměstnanost mladých lidí, lze přispět například tím, že se zapojíte do dobrovolnické činnosti, budete hovořit s tvůrci politik nebo na problémy upozorníte jiným způsobem.

    Začal Evropský týden mládeže 2019 Demokracie je hodnota, kterou někteří berou za samozřejmost. Nicméně jsme se k ní museli probojovat a v Evropě ji již dlouhá léta věnujeme neustálou pozornost. Je to naše hodnota. Představuje náš společný hlas. Vytváříme ji společně. Podílejte se na ní i vy.

    Začal Evropský týden mládeže 2019 Co je to Evropský týden mládeže? Evropský týden mládeže se koná jednou za dva roky a jeho cílem je propagovat aktivity zaměřené na mládež prostřednictvím akcí pořádaných ve všech zemích, které jsou zapojeny do programu Erasmus+. Kromě řady nejrůznějších akcí na místní úrovni, které se budou konat v jednotlivých členských zemích, proběhne setkání mladých lidí, účastníků projektů, mládežnických organizací s tvůrci politik v Evropském parlamentu v Bruselu.

    Začal Evropský týden mládeže 2019 Kdo Evropský týden mládeže organizuje? Celoevropskou akci pořádá Evropská komise, konkrétně Generálních ředitelství pro vzdělávání, mládež, sport a kulturu, ve spolupráci s Evropským parlamentem a dalšími generálními ředitelstvími Komise. Na vnitrostátní úrovni je organizace a koordinace v rukou národních agentur programu Erasmus+, které úzce spolupracují se sítí Eurodesk.

    Více se dozvíte zde: https://www.facebook.com/crdm.cz/posts/2402676109775500

    nebo na stránkách Evropského týdne mládeže 2019: https://europa.eu/youth/week_cs

    Autor