V červnu 2018 navštívil Dalajláma podruhé naši školu. Na otázku, jak by naše neziskovka mohla být Dalajlámovi nejlépe prospěšná, odpověděl: „Budeme rádi, když co nejvíce představíte naši kulturu a tím posílíme vzájemné vztahy“.

    Dalajláma podruhé navštívil Dalajlámovi jsme řekli, že přesně to děláme díky našim příznivcům posledních 11 let.

    Moc vám za to děkujeme a pojďte si udělat radost rekapitulací toho, co jsme společně dokázali v roce 2018.

    S velkým potěšením jsme Dalajlámovi ukázali, co se nám mezitím podařilo dokázat a získali jsme příslib jeho další podpory ve výši 1,5 milionu Kč. Ředitel Norboo říkal, že je moc hrdý, jak se celá vesnice zapojila do příprav jeho návštěvy.

    Už není důvod posílat děti studovat pryč, shodli se rodiče po zhlédnutí známek dětí.

    Ředitel „naší“ školy Norboo odešel v osmi letech z vesnice studovat do Delhi, kde bez kontaktu s rodinou studoval až do 25 let. „Naši“ školu založili tamní obyvatele v roce 1992 proto, aby děti nemuseli odcházet jako musel ředitel Norboo. Trvalo 26 let, než studenti naší školy dosáhli u závěrečných zkoušek v průměru takových výsledků, jako děti studující školy ve velkých městech. Lepší výsledek naší práce jsme si ani nemohli přát.

    108 nových patronů je našim novým ročním rekordem. Expertka na neziskovky Marlene Stjernholm z USA říkala, „procentuální zvýšení vašich pravidelných dárců je jedno z největších, co jsem za svou kariéru viděla.“

    Jsme připraveni ke stavbě školních laboratoří, které chceme postavit tento rok a v roce 2020 slavnostně otevřít.
    Po dlouhé době jsme se rozloučili s architektem Martinem Knapem, kterému moc děkujeme za jeho práci. Nový stavební tým jsme obsadili brněnskými architekty Chybík + Kryštof a indickým architektem Rishawem. Provedli jsme geodetický průzkum, postavili a vybavili truhlářskou dílnu, kde jsme začali sušit nakoupené dřevo. Díky Dalajlámovi nám vláda ochotně nabídla k zapůjčení kompresor, čímž jsme ušetřili za jeho nákup.

    Další informace o naší činnosti najdete zde:
    http://www.brontosaurivhimalajich.cz/2019/2/17/jak-jsme-pomahali-2018

    Autor