Muzeum hlavního města Prahy navštívilo v loňském roce 1 635 128 návštěvníků. Nejnavštěvovanější byla Petřínská rozhledna s 713 568 lidmi.

    Další je Bludiště s 391 058 osobami a na třetím místě Staroměstská mostecká věž, kterou vidělo 198 092 návštěvníků.

    Petřínská rozhledna (Muzeum hlavního města Prahy) Muzeum hlavního města Prahy se řadí počtem návštěvníků k nejnavštěvovanějším muzeím v republice. Muzeum spravuje čtrnáct objektů – hlavní budovu na Florenci, Podskalskou celnici na Výtoni, Zámecký areál Ctěnice, Petřínskou rozhlednu, Bludiště na Petříně, Staroměstskou a Malostranskou mosteckou věž, Svatomikulášskou městskou zvonici, Prašnou bránu, Novomlýnskou vodárenskou věž, dům U Zlatého prstenu, Müllerovu vilu, Rothmayerovu vilu a Studijní a dokumentační centrum Norbertov.

    Výnosy ze vstupného pomáhají financovat dočasné výstavy a expozice, ale také správu a údržbu objektů, které má muzeum ve své správě.

    V dubnu 2017 muzeum zpřístupnilo úplně poprvé pro veřejnost Novomlýnskou vodárenskou věž, která prošla celkovou památkovou obnovou, s novou expozicí Praha hoří. V prosinci jsme otevřeli druhou část stálé expozice Praha Karla IV. – středověké město v domě U Zlatého prstenu. V prosinci 2017 také začaly přípravné práce směřující k celkové rekonstrukci Prašné brány.

    O stálých expozicích, aktuálních výstavách i bohatých programech pro veřejnost i pro školy se dozvíte více na:
    www.muzeumprahy.cz

    Autoři