O víkendu 15. – 17. listopadu 2013 probíhala v Třebíči největší akce pro pracovníky s dětmi a mládeží v České republice. Každoroční výměny zkušeností se zúčastnilo na sedm set účastníků.

    Pořadatelství této prestižní akce pro rok 2015 získala Chrudim.

    Předseda České rady dětí a mládeže Aleš Sedláček (vlevo) představuje účastníkům akce zajímavosti Chrudimska Jaké jsou novinky v oblasti zdravovědy, jaké rukodělné aktivity jsou „in“, co nové zákony či třeba různé hry pro děti. Takovéto věci a otázky probírají účastníci Celostátní velké výměny zkušeností (CVVZ) a to během víkendu, kdy je připraveno na dvě stě programů. Program probíhá formou workshopů, dílen, přenášek, seminářů a debat.

    Létající Čestmír v podobě člena sdružení Romana Málka za doprovodu balonků zaujal na šest set účastníků, kteří dali Chrudimákům hlas (foto: Pavel Hofrichter) Chrudimské Občanské sdružení Altus zkusilo po pěti letech znovu kandidovat a podařilo se mu to. „Celostátní velkou výměnu zkušeností budeme od 13. do 15. listopadu 2015 hostit u nás. Jsme rádi, že nás volilo okolo šesti set účastníků této akce. Je to pro nás i závazek, abychom po následující dva roky připravili akci ke spokojenosti všem,“ řekl po volebním ceremoniálu jednatel sdružení Matěj Zelinka. Na víkendovou akci v Třebíči kromě získání zkušeností přijel dělat kampaň osmičlenný tým sdružení. „Bohužel s námi nemohl jet náš předseda, neboť zrovna očekával v nemocnici přírůstek do rodiny,“ glosoval koordinátor dobrovolníků Ondřej Vrbovský.

    Část týmu s kandidaturou a nabídkou pořadatelství CVVZ pro rok 2015 (foto: Pavel Hofrichter) Kampaň sdružení se nesla v duchu hesla „Létáme v tom společně“ a motivem byl horkovzdušný balon a balonky. V rámci samotné kampaně si člen sdružení Roman Málek zahrál létajícího Čestmíra a následně představil přednosti akce v Chrudimi.

    Logo Celostátní velké výměny zkušeností (CVVZ) v Chrudimi pro rok 2015 „Chceme tímto poděkovat všem účastníkům CVVZ a zároveň i zastupitelům města, kteří naši kandidaturu v pondělí 11. listopadu podpořili a zároveň přijali záštitu nad touto akcí. Nyní nás čeká řada jednání, zejména se samosprávou Pardubického kraje,“ uzavírá Zelinka.

    #cvvz

    Na akci CVVZ – Celostátní vzájemná výměna zkušeností se jednou ročně dobrovolně setkávají vedoucí působící v malých i velkých organizacích, spolcích a klubech. Posláním CVVZ je vytvářet prostor pro komunikaci názorových proudů v práci s dětmi a mládeží ve volném čase, vyhledávat závažná témata a společné problémy a nastiňovat jejich možná řešení, udávat směr v práci NNO, popularizovat problematiku na veřejnosti a v médiích. Více informací najdete v tématickém okruhu CVVZ na ADAM.cz – www.adam.cz/cvvz.html.

    Autor