Dětský čin roku 2010 Projekt Dětský čin roku startuje svůj sedmý ročník. I v letošním roce bude podporovat konání dobra mezi školáky a nabádat je k šíření zajímavých příběhů. Nadační fond již tradičně získal záštitu významných státních institucí a podporu známých osobností. Novinkou letošního ročníku je cena pro třídního učitele oceněných žáků.

    „Do projektu se mohou zapojit děti, které udělaly něco dobrého, byť by šlo o zdánlivou maličkost, všimly si dobrého skutku svého stejně starého kamaráda nebo nějakým způsobem dobro podpořily,“ říká Ján Živný, předseda nadačního fondu Dětský čin roku, která projekt organizuje. Děti mohou své příběhy sepsat a zaslat poštou či prostřednictvím internetových stránek www.detskycinroku.cz do 25. září 2011.

    Soutěž Dětský čin roku Nadační fond ve spolupráci s odbornou porotou vyhodnotí příběhy v sedmi kategoriích: Záchrana lidského života, Pomoc v rodině, Pomoc jiným dětem, Pomoc ostatním lidem, Pomoc přírodě, Dobrý nápad a Pomoc na netu. Navíc bude již tradičně udělena Zvláštní cena odborného týdeníku Učitelské noviny. Ocenění budou slavnostně předána v prostorách Staroměstské radnice 1. prosince 2011.

    Vítězové jednotlivých kategorií dostanou od partnerů projektu řadu pěkných věcných cen. Dar 10.000 korun na školní pomůcky získá škola, občanské sdružení či veřejně prospěšná společnost, která je uvedena v přihlášce příběhu. Novinkou je také ocenění třídních učitelů účastníku, kteří od společnosti Whirlpool, generálního partnera projektu Dětský čin roku, získají multifunkční troubu Jet Chef.

    Do Dětského činu roku 2010 se zapojilo celkem 8 311 dětí z celé České republiky, které poslaly příběh o statečném činu anebo se zúčastnily hlasování. Příběh o svém dobrém skutku nebo činu stejně starého kamaráda letos poslalo 657 dětí.

    Pravidla soutěže najdete na: www.detskycinroku.cz

    Autoři